Show Menu

Verliefd tot over mijn oren nam ik vijf jaar geleden afslag Antwerpen vanuit Tilburg, Nederland.

Ik was al eens eerder in t’ stad geweest precies 20 jaar geleden, toen ik studeerde aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten, de grafische richting.

Met mijn hier behaalde diploma op zak vertrok ik nieuwsgierig als ik ben op wereldreis: ‘rest van de boel eens even verkennen’, zogezegd.

305045_3374690975670_566961585_n

Vele ervaringen en indrukken later na deze reis kwam natuurlijk de vraag :” wat ga ik nu doen?”.

Het moest in ieder geval iets worden met veel ruimte voor mijn creativiteit en dingen in eigen beheer kunnen uitvoeren. Ik hecht namelijk erg aan mijn vrijheid.

Als muzikale creatieveling koos ik voor mijn allergrootste passie: zingen en ook vooral blijven spelen, genieten en blijven ontdekken.

Zo deed ik auditie voor de Efteling als zangeres/ actrice en heb daar 10 jaar lang op diverse planken gestaan> = feest.

Ook zijn er vele andere kansen voorbijgekomen in die jaren. Van optredens in Japan tot performen tijdens het songfestival, van Sprookjesboom poppenspeler worden tot het maken van mijn eigen act Sara! Wie had gedacht dat mijn stem in de bioscoop te horen zou zijn of dat ik in Portugal in de druivenvelden de pop van Sultana zou manipuleren? en zo kan ik nog wel even doorgaan…Het is een vak waar je hard moet werken en innoveren, maar zolang het mij energie geeft, gaat dat van harte.

Nu ik hier in Antwerpen woon, worden er ook andere aspecten van mij aangesproken. Het werd na 10 jaar Efteling tijd voor uitbreiding van het pallet.

Weer meer gaan vormgeven naast het optreden wat ik natuurlijk ook nog steeds graag doe.

Na vzw Karton mede te hebben opgericht zijn nieuwe kansen ontstaan en komen al mijn talenten tezamen. Ik ben heel blij dat dit initiatief ooit is genomen. Ik kan creëeren, maken, bedenken, spelen en zingen voor en met volwassenen en kinderen, en ik doe het graag, alleen of samen met de mensen van vzw Karton. Momenteel werk ik in Nova, daar leid ik het project Kostuum Local en tevens vanaf juni werk ik zeer actief mee aan het festival PopUp TuBa.

Wij (Chantal Boes mijn collega en ik) verzorgen met name het sociaal culturele luik van het festival: De speelwinkel voor kinderen en het Matinee met Ivon &Yvette dat geschikt is voor alle leeftijden.

10735133_1538259473085557_2092829713_n

Maar ook stonden we aan de wieg van dit kersverse festival

Engagement is mijn motto…

Portretten : Bianca Van Der Heijden

Portretten : Bianca Van Der Heijden