Show Menu

PROGRAMMA dit weekend

opening3

Om het voor iedereen een beetje overzichtelijk te maken, nog even het POP UP TUBA programma voor de komende dagen.

DONDERDAG 20 november

JeugdraadVanavond is het weer jeugdraad!!
> https://www.facebook.com/jeugdraad.deurne2100/posts/701206063320020?fref=nf


Wat staat er op het programma:
*jeugdraad voorstelling
*adviezen: project expo, subsidiereglement
*spontaan advies: Park Groot Schijn
*stand van zaken vanuit de verenigingen

Als bonus hebben we een super leuk locatie, namelijk Out Of The Box, waar een expo is rond street art.
@ Out Of The Box – cogelsplein 33, 2100 Deurne – 19 tot 21 uur


VRIJDAG 21 november

Opening Expo Street Art Joachim, K-shit en 2dirty
> https://www.facebook.com/events/1488146154800130/

K-SHIT : Hij is actief sinds 2000 met Paste-ups, installaties en ook muurschilderingen. Hij werkt met penselen, spray, latex, lak, pigment , sjablonen en forehand. Hij gebruikt heel graag spreuken en gezegdes in zijn werk. K-shit kaart aan het machtsgebruik van media en multifondsen. Mensen wakker schudden of verder laten kijken dan hun neus lang is, is voor hem van belang met zijn werken. Deze artist wil  de opwarming van de aarde onder de aandacht brengen van de mensen.

2DIRTY : Sinds 2005 is deze street-artist zich aan het promoten op de straten, overal waar hij komt laat hij zijn kenmerk achter. Zie je hem niet op trams en lantaarnpalen, dan is het wel op muren en bruggen. Door gebruik te maken van verschillende technieken, probeert hij zo zijn doel te bereiken; Live 2DIRTY, stay 2DIRTY!

JOACHIM : Joachim schildert en tekent naar eigen zeggen al zo lang hij zich herinnerd. Met graffiti en Street art kwam hij pas in aanraking begin 2001, toen hij een artistieke opleiding begon aan de kunsthumaniora van Antwerpen. Na drie maal hetzelfde jaar te hebben overgedaan werd hij “vriendelijk” gevraagd de schoolbanken te verlaten. Zijn studies heeft hij nooit hervat… Al was hij behoorlijk gedemotiveerd na dit chaotische hoofdstuk in zijn leven, toch was deze korte periode cruciaal op persoonlijk en artistiek vlak. De jaren die daarop volgde leek hij wat verloren te lopen in zichzelf. Toch ontplooide hij zich op zijn manier en ging op zoek naar een stijl waardoor hij zich liet inspireren door de kunst van de straat, zijn frustraties en de kinderlijke spontaniteit… Pas toen hij in 2011 enkele zielsverwante tegen het lijf liep ging de bal echt aan het rollen. Samen huurden ze een atelier waarin Joachim als een bezetene werk begon te produceren tot op vandaag de dag. Als hij niet in de weer is op een Street art jam, werk in opbracht maakt of een expo voorbereid, schildert hij vooral in leegstaande fabrieken, scholen of andere aan hun lot overgelaten panden…

@ Out Of The Box – cogelsplein 33, 2100 Deurne – om 19u tot 21u


* Haak je “buurt in bloei
  – vrijdag 21 november van 14 tot 16 uur.
Elke vrijdag haken en breien we samen.  Neem je wol, katoen, haakpen en/of priemen mee en sluit gezellig aan.  Kan je nog niet haken?  Geen probleem, we staan je bij met raad en d®aad!
@ Staminee, Cogelsplein 2, 2100 Deurne


* Volkskeuken
: De Bing (Indonesisch)
Ook deze vrijdag is er volkskeuken waar je in een gezellige omgeving een goedkope warme maaltijd kan nuttigen. De maaltijd wordt bereid door vrijwilligers en met ingrediënten die zoveel mogelijk bij plaatselijke winkels worden aangekocht.
@ Staminee, Cogelsplein 2, 2100 Deurne


ZATERDAG 22 NOVEMBER

* POP UP Podium – zaterdag 22 november vanaf 15 uur.
!! Gaat voor één keer door in Café Salle Jeanne Simons, Turnhoutsebaan 5 , 2100 Deurne

Dit talent ligt nog niet in de rekken langs de Turnhoutsebaan, maar je kan hen hier al een eerste keer komen checken. In de staminee In De Papegaai bestormen wekelijks podiumbeesten van uiteenlopend slag het PopUpPodium. Hou het programma online goed in de gaten, want daar krijg je de allerlaatste line-up te zien van het festival. Optredens van o.a. Jo Jochems, Benjamin Verdonck,…

* Speelwinkel - zaterdag van 14 tot 15 uur en van 15 tot 16 uur
Creatief met Karton. Sscheurrrr rits knip… pop up speelwinkelzz hip. PopUp TuBa pakt de Turnhoutsebaan over, de Speelwinkel pakt jou in en jij pakt uit met de gekste verpakkingen. In 60 knetterend knisperende minuten bouwen we een nieuwe winkel. In de kartonnen kruidenier vul je de schabben met papieren patatten en vellen fantasie. Ouders krijgen een uur tijd om hun meest originele eindejaarscadeau te vinden in de winkels van PopUp TuBa, terwijl de kinderen hun eigen POP UP winkel op poten zetten. (voor kinderen van 4 tot 10 jaar – 30 kinderen/uur)

@ Turnhoutsebaan 24, 2100 Deurne

* POP UP TUBAR – zaterdag van 13 tot 21 uur
Vanuit een gezonde drang om “vureke stook” te spelen, wordt het terrein naast Vanden Borre in Deurne omgetoverd tot een gezellige winterbar. Om jullie van warmte te voorzien, bouwt  Randy Geerts, The RGtect, er een echte Hout-O-Maat, een roestige machine die het vuur aanhoudt. Heb je het koud, draai dan een blokske hout!

@ Turnhoutsebaan 71, 2100 Deurne

ZONDAG 23 NOVEMBER

Chez Ivon & Ivette – zondag van 15 tot 17 uur.

!! Gaat voor één keer door in Café Salle Jeanne Simons, Turnhoutsebaan 5 , 2100 Deurne

Elke zondag praten gastvrouwen Ivon & Ivette de meest waanzinnige matinee’s aaneen in staminee De Papegaai. Er komt bekend en minder bekend volk over de vloer. Verder testen Ivon & Ivette uw parate kennis, steken u een hart onder de riem en leren u breien. En de grijze maar wijze TuBa band houdt u scherp op je lazy zondagmiddag.

Gaste van deze week is Anna Schoonbrood die in 2014 de cultuurprijs van Deurne gewonnen heeft.


DOORLOPEND :
* SOEKMEKAAR Catering
www.soekmekaar.be – elke donderdag tot zondag van 13 tot 20 uur in de Staminee
@ Cogelsplein 2, 2100 Deurne

‘Soekmekaar’ is het Afrikaanse woord voor ‘op zoek gaan naar elkaar’. De voortdurende zoektocht naar en het samenbrengen van verschillende ingrediënten, mensen en culturen is ook de rode draad in het leven van Lien Kockelbergh, de oprichtster van Soekmekaar. Elke dag verse gerechten voor de snelle honger of een volwaardige hap; dagsoep, toast, quiche, tapas, salades en meer.

* POP UP TUBA SHOPS
elke donderdag-vrijdag-zaterdag tussen 13 en 20 uur.
@ www.popuptuba.be