Show Menu

met veel dank aan het Humanistisch verbond

Zonder het Humanistisch Verbond zouden wij ook geen Staminée hebben kunnen inrichten. Dus, .. we laten hen eens aan het woord voor wat meer uitleg :

Reeds 35 jaar,  op 3 september 1981 is Ons Huis ingehuldigd, betrekken wij met onze vereniging het pand aan het Cogelsplein 2 te Deurne, naast de Schijn en het Kapelletje aan de ingang van Deurne. Wij zijn dan ook nauw verbonden met het leven aan het Cogelsplein en de Turnhoutsebaan en de plaatselijke Middenstand die daar gevestigd is en was. Zoals blijkt uit de oude foto hierboven.

Dus is het vanzelfsprekend dat wij enthousiast deelnemen aan het evenement TUBA dat tot doel heeft de heropleving van onze buurt te bevorderen.

Vanuit onze vereniging organiseren wij tal van activiteiten voor onze leden. Zo kunnen  wij met gelijkgezinden in gesprek  komen en onze vrije gedachten toetsen aan het dagelijkse leven. Er zijn koorrepetities, cursussen Spaans, tekenen en aquarel, aperitiefconcerten, tentoonstellingen,  petanquenamiddagen, de gezellige open deur op dinsdagnamiddag, bezoek aan musea, uitstappen, wandelingen en nog veel meer. 

Wij organiseren zelf of helpen de organisatoren van onze vieringen, van geboortefeest tot overlijden, het jaarlijkse Joelfeest, het Feest van de Vrijzinnige Jeugd en het Lentefeest

Wij werken ook aan de bevordering van de Humanistisch vrijzinnige levenshouding. Die is gebaseerd op vrije gedachten die niet gebonden of afhankelijk zijn aan dogma’s, partijen, vooroordelen of hartstocht.  Enkel aan het vrije en onafhankelijke onderzoek en aan vaststaande feiten ontlenen wij onze ideeën.  Want onderwerpen betekent het einde van alle denken.

Wij staan open voor alle vrije geesten. Kom dus zeker eens kennismaken met “Ons huis” en onze vereniging tijdens de “Pop Up”  periode. Er is dan  bij ons van alles te beleven.

http://www.h-vv.be/